17 December 2008

hari kebebasan aku..

17 December 2008 2
16/12/2008
ari yg sngguh epy bt aku..
hahhahahah

sbb itu lah ari t'akhir aku kat poly sbgi pljr...
pasni no more klas..
no more exam..
no more kuiz...
no more assmnt...
no more..no more...
hahahahaahah...

pg tu...
last paper exam aku tuk subjek pemasaran strategik....
erm...bleh la aku jwb..
cuma beberapa soaln tu yg t'kantoi skit...
huhuhuhuhhuh...
pas abis jwb exam..
aku n member bt la acara salam2an n peluk2an....
n de la gak adegan nangis2 ni.....
huhuhuh...
mmg terasa gile la time tu..
stlh 3 thn b'sama..
mcm2 yg dah kami lalui....
susah senang b'sama...
kena marah sesama...
merongeng bersama...
bt keje b'sama...
papepun,korang smua mmg best..
korang smua akan tetap kat dlm ati..
klu de pape jgn lupa roger aku k....
aku harap sgt yg hubungan kite akan kekal slamanye...
samat tinggal poly...
pas jek abis adegan sedey tu...
aku ngan member2 blk rmh nk tukar bju...
sbb nk g merai ari terakhir kami sbg pelajar...
kami g main bowling kat PAS...
mmg syok gila la..
pasni xtau la bila lg dpt kua ramai2 cam tu kan....
pape pun...
kite BFF smpi bila2 k..
syg korang smua ketat2 la....
always keep in touch k...

10 December 2008

tag lg dr qira..

10 December 2008 2
1. Do you think you are hot ?
hot?i don think so..hohoohoh

2. Upload your favourite picture of you.
sunway lagoon

3. Why do you like that picture ?
walapun aku seorg yg gayat tp berjaya gak merentasi jambatan tu...


4. When was the last time you ate pizza ?
2 mggu lps kot..


5. The last song you listen to ?
mimpi yg mati by bliz @ my blog


6. What are you doing right now besides this ?
bls komen kat myspace


7. What name would you prefer besides yours ?
IN..sbb...hny aku yg tau...hahahha

5 people to TAG
1) my twin
2) fazrin
3) adik jaja
4) cha
5) deskcom

8. Who is number one ?
my twin


9. Number three is having a relationship with ?
ntah la xpenah tny..hehhehe


10. Say something about number five ?
member kat forum KITA dulu..


11. How about number four ?
member lama kwn klas aku..dah lama chat br tau...hehehhe


12. Who is number two ?
like photografi

06 December 2008

award dr qira~

06 December 2008 0

thank yeh....




27 November 2008

TAG

27 November 2008 2
WHAT DID YOU DO..
1 MINUTE AGO: reading friend's blogs.
1 DAY AGO:
snaping pic kat jamuan perpisahan klas
1 WEEK AGO:
study
1 YEAR AGO:
tah la.. mcm2,tak bape nk igt..


I THINK..
I LOVE:
myself, my parent, my syg, my friend and people around me
I HATE:
penipu..ckp x serupa bikin
I HOPE:
m'jlni perjalanan hidup yg sntiasa lancar
I FEEL:
tension cuz nk exam
I LISTEN:
music
I HIDE:
my mistake.
I MISS:
my syg n my sys
I LEARNED:
everything.
I WAITED :
for nothing cause i hate to waiting.
I NEED:
more time 4 my self
I THINK:
i need to stdy rite now!

CURRENTS..
Current Clothes: =
t-shirt
Current Mood: =
bored n lazy!
Current Music: =
mimpi yg mati
Current Taste: =
dunno... tak rasa pape pon..
Current Hair: =
serabai..hahhaha.
Current Annoyance: =
nothing
Current Smell: =
xbau pape pun..huhuhu
Current thing I should be Doing:
study
Current Desktop Picture: =
my family time raya
Current Favorite:
ngadap laptop
Current Book: =
note subjek pmsrn industri
Current Movie In DVD:
tak bape minat tgk cd or dvd.. :)
Current Worry:
final exam next week
Current Crush:
currently don't have any crush with anybody..
Current love:
with my fiance..syg bangat sama kamo!!!

stdy week...

next week dah final exam.
btul2 final utk aku...

pasni dah xde la aku kat poli tu lg..
insyallah....
so,mggu ni mggu tuk aku stdy...
aku nk fokus kat stdy..
aku nk naikkn blk pointer aku..
nk bg dpt blk anugerah ketua jabatan tu..
frust aku sem lps jek xdpt...
so,aku akan jarang berposting kat cni....
kpd sesiapa yg visit blog aku ni,
aku nk mntk maaf klu ada yg terasa@ayat2 aku yg menyakiti ati korang..
aku harap korang bleh doakan kejayaan utk aku k..
amin..
thankz a lot k...

22 November 2008

TAG..TAG...TAG

22 November 2008 0

*Here are the rules*

  1. List these rules on your blog.
  2. Share 7 facts about yourself on your blog.
  3. Tell 6 unspectacular quirks of yours.
  4. Tag 7 people at the end of your post by leaving their names as well as links to their blogs.
  5. Link the person who tagged you.
  6. Leave a comment for each blogger.

2. 7even facts 'bout me

  • Taken already
  • simple person
  • love gadjet damn much
  • mudah menyayangi tp x mudah membenci
  • agak cool n very caring person
  • cepat terasa
  • Study lagi

3. 6ix unspectacular quirks about me
  • seorg yg gayat pada ketinggian n lautan
  • penakut hantu n lipas
  • suka memandu laju2
  • benci penipu
  • agak malas baca buku
  • menunggu n ditunggu

4. 7even people to be tagged
  • adik jaja
  • cha
  • fazrin
  • raisharahim
  • ain

5. Link the person who tagged you
mytwin~adik~

6. Leave a comment for each blogger
bt k,jgn xbt..hahahaha

21 November 2008

exam..exam..exam....

21 November 2008 2
td klas aku ada kuiz tuk subjek pmsr I******....
(xleh nk bgtau detail nnt kantoi)hahahah

lect aku tu ckp soalan senang jek...
tp dpt2 jek kertas soalan tu..
peh...susah...pe aku nk jwb ni....
1 ape pun aku xtau..
hahaahah...
aku tgk member2 aku pun sama gak..
cam xleh nk jwb...
hohohoho...
5 minit pas tu,lect aku tu pun kua jab..
g mana aku pun xtau la...
dah tu..pe lg..
dak2 kelas aku mengunakan la peluang yg ada...
smua duk bukak buku...
pendek kata MENIRU lor~
hahahaahah
mmg hampeh giler la....
lect aku tu leh lak kua time bg kuiz...
kitorg pun pe lg,dgn pantas menyalin jwpn...
lect masuk blk kiteorg dah siap jwb n siap antar kat dpn lg...
hahahaah
mmg kerja gilo la kiteorg jwb kuiz ari ni...
ni la kuiz terakhir yg dpt aku tiru...
sbb pasni dah xde kuiz lg...
lg 2 mggu aku nk final exam da..
peh..tu lg la aku gerun...
korang jgn lak tiru aksi kami ni erk...
skali skala..
har har har...
p/s : moral of the story..jgn tinggalkan pelajar time bg exam...huhuhuh

20 November 2008

kElas......

20 November 2008 0
memandangkn dah hujung sem ni...
g klas pun cam malas jek....
stdy pun xmasuk pape..
huuhuhuh...
nama jek dah dekat nk exam....
tp bt cam exam tu lmbt sethn jek lg...
mggu lps mggu bz dgn presentation jek..
boring tul....
g klas kena dgr dak2 kelas aku present..(termasuk la aku skali..)
slh sorang member aku ngah presention..
dia ni ahli group aku,tp pe yg dia ckp aku sndri xfhm..hahahha.
jgn mara ita...
nk fhm cam ne kan..
dia sibok duk beri syarahan kat depan,aku lak sibuk tngkap gmbr.....

ni la keje aku..dok sibuk snap gmbr...siap ajak member aku skali..huhuuh
nasib baik lect x nmpk..
klu x,xpasal2 dpt ceramah free lak..
hehehehehpeace!!muka boring dalam klas.sempat lg aku berposing..hahahhaha
jajan xde keje...aku ambik gmbr dia,dia ambik gmbr aku lak...ctah n azee pun nk interprem gak.....
pas abis klas present tu,aku n member2 lepak lak kat libary sementara tggu klas ptg....
kononye nk stdy....tp hampeh..sibuk baca majalah jek..
kat atas meja penuh dgn majalah jek....buku letak tepi..hahhahahakat dlm libary pun nk gak snap pic tau....jana dgn muka sengalnye....konon jek dorang ni stdy...aku nk ambik gmbr trus memasing pegang buku..hohohohoh....
yg paling xbleh bla dak pakai tudung corak2 merah tu......
ngah stdy majalah pengantin.....
kusyuk bukan main lg...
cam xsabo jek wanie....
hahhahahah...

19 November 2008

Al-fatihah

19 November 2008 0
aku ucapkn takziah kat keluarga naim di atas pemergian adiknya yang tersayang BAD(aku xingat la nama penuh dia)

arwah tlah meninggl dunia ptg smlm(18/11/2008) akibat kemalangan yg berlaku di manjung,perak...
smoga roh nya dicucuri rahmat dan ditempatkan dikalangan orang2 yg soleh..
smoga keluarga naim dpt trima dgn reda ketentuan Ilahi ini..
tuhan lebih sygkn arwah...
sedekahkn lah Al-fatihah kat arwah...
AL-FATIHAH....

aku dpt brita ni ptg td...
tu pun mmbr aku yg bgtau..
aku pun trus la col naim tu nk dptkn kepastian....
dia jwb fon dlm tangisan...
ayat pertama yg kua dr mulut dia...
"dee, adik aku dah xde lg"
peh..mmg terkedu gak la aku time tu...
jd mmg btul la brite yg aku dpt tu...
aku xtau nk ckp pe...
aku hny mampu ucap takziah kat dia n srh dia byk2 bersabar...
masa tu dia ngah otw blk kelantan sbb nk kebumikan arwah kat kg dia...
baru beberapa mggu lps aku jmp arwah masa hari pertunangan naim...
xsangka dia dah xde kat dunia ni skrg...
aku harap naim n keluarga dia dpt trima dgn tabah..

14 November 2008

bengong btul...

14 November 2008 2
bengang tul aku ari ni kat sorang dak tu....
dah janji dgn aku xnk bt..
tp dia bt gak....
klu la dia ada kat dpn aku skrg ni...
mmg aku dah cepuk dia lelaju.....
erm....ntah la...
malas aku nk fkr lg...
biar la dia bt pe yg dia suke...
sape aku nk larang dia kan...
asalkn dia bahgia dgn pe yg dia bt...

11 November 2008

tag lg...

11 November 2008 2
Term of condition for this tag ;

1) take a recent photo of yourself OR take a picture of yourself RIGHT NOW.
2) DONT change your cloth. DONT fix your hair, just take a picture.
3) Post that picture with NO editing.
4) post this instruction with your picture.
5) Tag 10 people to do this.
dis my recent photo...

mangsa-mangsa tag aku adalah :
far
ain
jaja
cha
raisha
fazrin

release tensen~

ari ni mmg best giler la...
dah la klas abis awal...
sbb lect bt kuiz jek...(x abis2 dgn kuiz,boring btul.hahaha)
abis jek kuiz lpk jab kat klas smntara tggu kul 10 sbb lect nk bg asmnt....smbil lepak isi borang testi(sowie,gmbr kabur skit..sbb dorang ni xreti duk diam...)memtang2 lect xde...sesuke jek nk cium aku dlm klas..smpi 2 org lak tu...ahhahhahaha
lps jek dpt asmnt dr lect,aku ngan member nk g mkn lak...tp xtau nk mkn katne(tau la mkn kat mulut k,cuma xtau tempat mana kami nk pergi untuk memenuhkan perut2 kami yg sedang mengadakan konsert tu..hahhahah)
kat food court poli,ramai gile...sesak mata memandangnye....
last2...kiteorg ni yg seramai 8 org decide g ole-ole kat sek 18 shah alam...smpi jek kat ole2 tu...mencari2 la kami kedai yg sesuai...
akhirnya kedai yg menjadi pilihan kami adalah PAK LI KOPITIAM.....
masing2 ngah pening nk pilih menu pe....bergambar sebelum mknan masing2 smpi....ni menu yg aku pilih...Nasi ayam lemon n ipoh white kopi...erm...ok la nasi ayam tu tp xde sup...cuma air tu pekat skit....menikmati hidangan...xpandang kiri kanan sbb masing2 ngah lapo...huhuhhu
pas settle mengisi perut masing2...kami g la jln2 kat ole2 tu..nk tgk pe yg ada....
ngah dok pusing2 tu,terserempak lak dgn sebijik keta yg di parking kat dlm ole2 tu...
kami pun ape lg...trus la naik...hohohohoh
merasa la gak aku n ctah naik keta yg xde bumbung tu.....hhahahah....
pas puas melaran dgn keta tu..kami truskn perjlnan...
smpt lg la kami masuk kat kedai barangan pengantin...tgk2 mana yg berkenan.tp xbeli pape pun..hikhikhik..dan aktiviti terakhir kami kat ole2 tu ada lak melalak...hohohoh...
tp yg g 4 org jek..lg 4 org dah blk dulu...
kami nyanyi 11 lagu selama 2 jam...
smpi kering tekat kami.....
nasib baik x ribut...hahhahahah
video
video
ni antara lagu yg kami nyanyi..hancur gile...hahahhah
pas puas melalak....kami pun g la poli blk..
sbb ada klas lg kul 2 tu....uhuhuuhuh
pape pun mmg enjoy gila lak...

10 November 2008

deritaku berakhir....

10 November 2008 0
akhirnya penderitaan aku sepanjang 1 sem kini berakhir...
ahhahahahahah
lega snggh ku rasa....
presentation projek akhir yg m'hantui aku n group aku slama ini smpi kepenghujungnya....
pasni kami dah bleh enjoy..
but x la enjoy sgt sbb pasni kena tempuh final exam lak....
tp tu aku akan fikirkn kemudian..
hahahahah
present projek aku tu berlangsung slama lbh kurang 1 jam..bermula dr 8.30-9.30....
walaupun memasing gugup cam nk gugur jantung...
tp alhamdulilah..smua berjln lncr...
yg paling kamiu epy sgt sbb lect yg menilai presentation aku sporting giler...
dah la xbyk tny,xbyk komplen...mmg best gile babun la...
hoohohohoh
group aku adlh group pertama yg m'bt presentation..
mmg lega tahap cipanzi la...
pasni dah xyah nk pikir lg pasal projek viva ni lg....

yana n dila...penonton yg hadir stlh perbentangan selesai...hahahha..sape srh lmbt...

yana n wanie...pengurus pemasaran n pengurus sumber manusia...
yana n ctah...epy gile lps abis presentation
yana n jana...awat muka hang lagu tu jana...muka mintak penampar tau x..hahahahha
jana+ctah+yana=keceriaan slps present...
tngn makluk mana la kat blkg tu.....
sama ke muka kami?owh..tidak...wawa dgn gaya mulut itiknya..
perlu ke kami beraksi begini?sendri mau ingat..hohohohoh
settle sudah 1 bebanan...
best!!sbb present dah settle n dpt lak lect penilai yg sempoi gile...

kat tgh jln pun sempat ambik gmbr gak tau..nasib baik xkena lnggr dgn moto bot...hahhahaha
group aku n pn siti zaiton selaku penilai prensentation group aku..
perbincangan sblm mula present...
tempat berlansungnya presentation...p/s:laptop aku pun ada la...huhuhuhuhh
wei..jana,ko bt pe dgn laptop aku tu.seyes smcm jek....ko mengodam erk...hehehheheh
model kedai hasil karya jana n de geng..pasni ko jual kat kedai terpakai k..msT laku..hahahhah

06 November 2008

Penangan Projek Viva....

06 November 2008 2
final sem la merupakan sem yg paling memenatkan....
pe yg paling memenatkn adalah menyiapkn projek viva....
dr awal sem smpi la kehujung sem kena pikir pasal projek...
tp biasa la..
time last minit la baru nk pulun abis2...
tido lmbt nk siapkn report..
byk benda la nk bt.....
group aku bt projek utk buka cc ngan klas komputer skali..
huhuhuhuh
mmg dah byk cc skrg ni...
tp cc yg group aku bt ada kelainan....
pas dah antar final report kat penyelia n penilai..
tiba la masa utk presentation lak...
peh..tu lg 1...
silap ari bulan mau kena sembur dgn lect penilai..
tp alhamdulilah la...
group aku dpt penilai yg sporting....
ctah n wanie kusyuk bt keje..smpi aku ambik gmbr pun dorang xpsn...hahaha
jana malu2 anjing lak....kat blog aku ni dah byk muka ko...mak ai....rumah sape la ni..cam kapal pecah...bakal akauntan...wawa ngah pening bt akaun...perbincangan diantara pengarah urusan ngan pengurus kewangan....eleh..malu2 lak ctah....org sibuk bt keje,dia sibuk tutup muka....saje nk tayang laptop aku..huhuhuh...yg ni bkn group aku,mana sesat minah ni pun aku xtau..hahhaah(jgn mara rai..nnt kena jual..)

01 November 2008

TAG!!!

01 November 2008 0
1. Sudah pukul berapa sekarang?
1.13 pm

2. Apa mood sekarang?
boring..


3. Rasa hendak buat apa sekarang?
kuar jejln...tp byk keje nk kena bt...

4. Kalau ada 'magic' sekarang rasa hendak buat apa?
nk duk kat tepi pantai..bestnye..nyaman sungguh..

5. Rasa hendak tengok cerita apa sekarang?
xtau...rasa can xde cite best jek..

6. Keluarga sedang buat apa sekarang?
ayah kat surau,mak sembahyang,abg ery mkn,daniel tido n kak ani baca paper

7. Apakah waktu makan sekarang? Sudah makan?
lunch,blum lg sbb bekpes lmbt td...

8. Rasa hendak duduk bersama siapa sekarang?
my fience...rindu kat dia...

9. Dan Dia/ Mereka sedang buat apa sekarang?
baca paper kot...

10. Macam mana cuaca sekarang?
panas...

11. Kalau ada tunai sejuta di tangan sekarang, hendak buat apa?
beli rumah..

12. Rasa hendak souvenir daripada siapa sekarang?
sesapa yg g melancong

13. Setelah menjawab beberapa soalan survey ni, apa mood sekarang?
sama jek...

14. Jadinya, sudah pukul berapa sekarang?
1.17 pm

15.Akhir sekali, rasa hendak tag siapa sekarang?
sesape yg nk...

29 October 2008

PIC JAMUAN HARI RAYA DPR

29 October 2008 0
seperti yang dijanjikan..
gmbr2 masa jamuan ari raya di masukkn...
tp xbyk la...
gmbr ni semua ditngkp oleh member aku-kak sya..
pic yg aku tngkp blum dpt dimasukkn lg sbb perlu di resaiz kn dulu..
m'gmbl masa yg lama skit...
harap bersabo ye...
huhuhuhh
so..enjoy 4 da pic....





Related Posts with Thumbnails

Iklan saje

 
◄Design by Pocket, BlogBulk Blogger Templates