05 December 2010

1st Birthday Party Zeke

05 December 2010 0

20 November 2010

NO more saturday working....

20 November 2010 3
title tu jek aku da suke...
huhuhuh
akhirnye setiap sabtu aku akan abiskan masa dgn zeke..
i like...hohohoh(abah zeke kekgd jek la yg ada..sbb dia kan keje shift..tu yg xbest tu...)
thn lps kat tmpt keje lama,setiap sabtu kena keje..
thn ni tmpt keje br, kena gilir2 lak...2 mggu keje,2 mggu cuti...
tp lps dpt bos br, xyah keje lak ari sabtu...
best la bos ni...ni yg syg kat bos ni..ahak...

17 November 2010

Saya ingin menonton filem The Social Network!

17 November 2010 0

Ingin mengetahui bagaimana Facebook bermula? Filem ini menceritakan bagaimana, seorang mahasiswa Harvard dan genius dalam pengaturcaraan komputer, Mark Zuckerberg membina rangkaian sosial dunia yang merevolusikan komunikasi. Antara pelakon-pelakon terkenal adalah seperti JESSE EISENBERG, ANDREW GARFIELD, JUSTIN TIMBERLAKE, ARMIE HAMMER and JOSH PENCE, dan ramai lagi. Filem ini adalah berdasarkan sebuah buku bertajuk "The Accidental Billionaires" oleh Ben Mezrich.



Untuk keterangan lanjut mengenai filem ini dan bagaimana untuk mendapat tiket-tiket percuma, sila lawati Peraduan Blogger Filem "The Social Network".



Filem ini akan ditayangkan di pawagam pada 2 Disember 2010!


13 November 2010

Next Month

13 November 2010 2
NANTIKAN!!!

i'm back...

setelah lama m'hilangkn diri...
kini aku kembali berblogging...
hohohoh..
bkn pe..bz la....bz dgn family..keje...
xde masa la duk lama2 menaip kat blog ni...
klu on9 pun jab2 jek....
kat rmh lbh byk abiskn masa melayan si zeke bulat tu...
maklum la..da de anak ni...duk layan dia jek la....hubby pun layan gak k...hahahha
tp aku akn cuba utk m'aktifkn smula blog aku ni...
da lama sgt sunyi....
tungguuuuuuuu.............

09 August 2010

ADAKAH CINTA MEMERLUKAN SEBAB????

09 August 2010 4
Dalam satu kisah percintaan yang menarik. Sepasang suami isteri berjalan di tepi sebuah tasik yang indah. Kemudian mereka berhenti di sebuah bangku yang disediakan di tepi tasik. Kemudian si isteri bertanya kepada sisuami. Ini dialog mereka :-

Isteri : Mengapa abang menyukai saya? Mengapa abang cintakan saya?

Suami : Abang tidak boleh menerangkan sebabnya, namun begitu abang memang menyayangi dan mencintai Sayang!

Isteri : Abang tak boleh terangkan sebabnya? Bagaimana abang boleh katakan abang sayang dan cintakan saya sedangkan abang tidak boleh menerangkannya.

Suami : Betul! Abang tak tahu sebabnya tetapi abang boleh buktikan bahawa abang memang cintakan Sayang!

Isteri : Tak boleh beri bukti! Tidak! Saya hendak abang terangkan kepada saya sebabnya. Kawan-kawan saya yang lain yang mempunyai suami dan teman lelaki, semuanya tahu menerangkan mengapa mereka mencintai. Dalam bentuk puisi dan syair lagi. Namun begitu abang tidak boleh terangkan sebabnya

Si suami menarik nafas panjang dan dia berkata :
"Baiklah! Abang mencintai Sayang sebab sayang cantik, mempunyai suara yang merdu, penyayang dan mengingati abang selalu. Abang juga sukakan senyuman manis dan setiap tapak Sayang melangkah, di situlah cinta Abang bersama Sayang!"

Si isteri tersenyum dan berpuas hati dengan penerangan suaminya tadi.

Namun begitu selang beberapa hari si isteri mengalami kemalangan dan koma.

Si suami amat bersedih dan menulis sepucuk surat kepada isterinya yang disayangi. Surat itu diletakkan di sebelah katil isterinya di hospital.

Surat tersebut berbunyi begini :

"Sayang!Jika disebabkan suara aku mencintai mu... sekarang bolehkah engkau bersuara?
Tidak! Oleh itu aku tidak boleh mencintai mu.

Jika disebabkan kasih sayang dan ingatan aku mencintai mu...sekarang bolehkah engkau menunjukkannya?
Tidak! Oleh itu aku tidak boleh mencintai mu.

Jika disebabkan senyuman aku mencintai mu... sekarang bolehkah engkau tersenyum?
Tidak! Oleh itu aku tidak boleh mencintai mu.

Jika disebabkan setiap langkah aku mencintai mu.... sekarang bolehkah engkau melangkah?
Tidak! Oleh itu aku tidak boleh mencintai mu.

Jika cinta memerlukan sebabnya, seperti sekarang. Aku tidak mempunyai sebab mencintai mu lagi.

Adakah cinta memerlukan sebab?
Tidak! Aku masih mencintai mu dulu, kini,selamanya dan cinta tidak perlu ada sebab. kadangkala perkara tercantik dan terbaik di dunia tidak boleh dilihat, dipegang. Namun begitu... ia boleh dirasai dalam hati."

12 July 2010

di tag oleh nzahidahz aka anak buah ku tersyg..

12 July 2010 3
1.adakah anda rasa anda hot?

erm....xkot..sbb aku ngah meniarap ngadap laptop kat dlm bilik ber air cond...hahhaha..

tp aku rasa aku seorg yg 'cool'...ye ke?ntah la..aku agak jek...hihih


2.upload wall paper pc/laptop yang anda gunakan sekarang.


3.ceritakan pasal gambar di atas.

kwn sejati tak mengenal rupa paras & bentuk badan...


4.kali terakhir makan pizza?

bila erk?rasanye 5 bln lps kot..masa tu br lps pantang..teringin sgt nk mkn sbb 2 bln kena tahan nafsu mkn...hahahah


5.lagu terakhir yang anda dengar?

Tiara By Kris. layan jiwang time otw blk dr keje...kikiki


6.apakah yang anda buat selain menyelesaikan tag ini?

layan FB,cek email,bukak youtube n tgk2 baby zeke klu2 dia terjaga dr tido.


7.selain daripada anda sendiri,anda dipanggil apa?

kembar : panggilan masa aku kecik2 dulu sbb aku kembar

kakak : panggilan oleh family ku sbb aku anak perempuan pertama

dee : panggilan masa skolah dulu

yana : panggilan masa keje n masa stdy kat poli

ayg : panggilan oleh my hubby

ibu : panggilan oleh my baby zeke


8.tag 5 orang yang anda nak tag

1. lianadeq

2. watie

3. cha

4. kinah

5. adip


11. No 3 ada hubungan dengan sapa?

dia kwn dgn adik angkat aku..


12. Bagaimana dengan orang no 2?

tunang kpd nasrun


13. Kata-kata cinta kepada orang no 4?

rindu time skolah rendah dulu..


14. Berikan 5 fakta yang anda tau tentang rakan yang anda tag.

lianadeq : adik kembar aku..dah kawin tp blum ada baby lg..cepat2 la bt anak..zeke nk kazen br lg...heheheh

watie : satu kelas time stdy kat poli.dah bertunang n bakal menjadi ratu sehari...pak..pak..pak..kebom..kebom..kebom...

cha : dia ni kwn kpd adik angkat aku n aku kenal dia pun dr myspace..yg xsangkanye dia ni pun kwn kpd kwn kelas aku..rasa cam kecik jek dunia ni kan..

kinah : dia ni kwn masa aku skolah rendah kat johor dulu..ske g rmh dia pas waktu skolah keb smntara nk g skolah agama..family dia baik sgt..lps dia pindah sg bulo trus putus hbgn.tp FS tlh menemukan kami kembali...hihihi

adip : dia ni adik angkat kpd adik kembar aku..1 sklh menengah dgn dia..bkn nye baik..berbudi bhs,hormat org tua...eh..terpuji dia lak..agaggaga...


TAMAT...

TERIMA KASIH...SILA DATANG LAGI...

24 June 2010

Tag Dr blog Amos Nursan aka Watie

24 June 2010 2
ni kite jwb tag nyer yer...
sedia...set...go...

3 nama Samaran Kamo:
+ yana
+ dee
+ kakak

5 Tarikh Penting Dalam Hidup kamo:
+ 11/9 : my besday
+ 3/7 : my hubby besday
+ 28/2 : my anniversary(nikah)
+ 1/3 : persandingan yg gilang gemilang
+ 7/12 : my baby zeke besday

5 Perkara kamo buat semalam:
+ keje..ari2 keje
+ bwk zeke jejln naik motor
+ ngamuk dgn org TM
+ g pasar mlm dgn my hubby
+ celebrate besday my 2nd bro

5 perkara yg buat anda Gembira:

+ tgk baby zeke membesa dgn sihat
+ jln2 dgn my family
+ manja2 dgn my hubby n my baby
+ shopping
+ my family epy,me pun epy gak..

5 Hobi kamo:
+ layan laman sosial@tenet
+ main Game
+ Jln2 cr mkn
+ bwk keta laju2
* hang out wif my family

5 tempat percutian Idaman Kamo:
+ Hong Kong
+ Perhentian
+ naik cruise (tempat ke?xkisah la..janji percutian yg di idamkan)
+ Korea
+ Hawaii

5 Sebab kamo jawab tag nie:
+ jwb tag watie
+ suke
+ dah lama x di tag
+ saje
+ bykkn lg entry blog

5 Orang yg nak di tag:
+ Lianadeq aka ucu zeke
+ zahida aka kak long zeke
+ ujai aka my jiran
+ naim aka my bes fren
+ sape2 yg nk la...

ok...done..sekian..terima kasih...sila datang lagi....

20 June 2010

Permata Hati Ku..

20 June 2010 0
AHMAD ZIKRI MUSTAQIM BIN ZULKIFLI
punye la panjang nama dia kan...
nama abahnye ciput jek..heheheh...
nk tau x camne leh dpt nama tu...
ZIKRI tu dipilih oleh my hubby...
aku lak pilih MUSTAQIM..
yang AHMAD lak pilihan kami berdua..
jadi la AHMAD ZIKRI MUSTAQIM...
kami panggil dia 'baby@zeke@zikri'...
n lg 1 'taqim' yg hny dipanggil oleh maksu dia..
kononnye nk lain dr yg lain...ngada jek...
skrg ni zeke da 6 bln...
rasa cam jab jek masa berlalu kan..
dulu yg dia tahu tido,minum susu,nangis & buang air...
skrg bila da makin besar,makin byk dia blajar,makin byk la benda yg nk dibuatnye..
skrg da pandai naik walker..1 rmh dia pusing...bila da letih nangis mintak diturunkan...
skrg ni ngah sibuk blajar nk angkat buntut...tertonggeng2 dia nk angkat buntut...
n yg terbaru zeke da nk tumbuh gigi..gusi bwh dia da bengkak n nmpk cam da nk tumbuh 2 btg gigi..patut la asik nk mengigit jek...
dia pun da mula kenal org...klu org yg dia x biasa tgk,dia akan tgk jek org tu...
klu aku nk g keje@da siap2 nk g jln,da pndai nangis..nangis sbb nk ikut...
dia la penghibur ati aku n my hubby...
walau seletih mana pun kami,blk rmh tgk dia jek trus hilang letih kami...
AHMAD ZIKRI MUSTAQIM
baby la penyeri hidup kami,baby la penawar hidup kami,baby menyempurnakan hidup kami, baby lambang cinta kami n baby la segala-galanye bg ibu n abah..








kembali...

kembali berblogging?....
tetiba jek rasa nk aktifkn blk blog ni..dah lama rasanye terbengkalai....
perlukan perubahan..
tp per erk?
tu smua akan difikirkn kemudian...
skrg ni nk cari ilham dulu...
huhuhuhuh
Related Posts with Thumbnails

Iklan saje

 
◄Design by Pocket, BlogBulk Blogger Templates